Image
 

Programa de creixement i consolidació per a startups, empreses i comerços de l’àmbit social i cooperatiu del Barri Cooperatiu La Obrera


‘Queda’t al Barri’ es un Programa que ofereix formació, assessorament i acompanyament a startups, empreses i comerços del Barri Cooperatiu La Obrera, acompanyant a les organitzacions participants, per a créixer i/o consolidar-se a través d’un procés de formació i tutorització, fomentant l’economia social i cooperativa.

L’objectiu principal es generar activitat econòmica i creació de llocs del treball, preferentment de l’àmbit de l’economia social, solidària i cooperativa, mitjançant el creixement i consolidació dels comerços i empreses del Barri.

Es un programa que  es realitza al Barri Cooperatiu la Obrera del Prat de Llobregat. I està creat i coordinat per la cooperativa Uikú, Coworking El Prat. SCCP i l’Associació Heres Social.

Els destinataris del programa ‘Queda’t al Barril’ son:

  • Empreses i comerços del Barri Cooperatiu la Obrera que tinguin necessitat de formació i assessorament per tal de innovar, créixer i/o consolidar-se.
  • Empreses i comerços del Barri Cooperatiu la Obrera que tinguin la necessitat de traspassar el seu negoci.
  • Startups, si possible de caire social, que s’acabin d’establir al Barri.

Empreses i/o comerços que poden participar al Programa ‘Queda’t al Barri’:  5 startups, empreses i comerços del Barri.

Durada del programa será d’abril a setembre de 2019.

Aquesta formació i assessorament es realitzarà en 4 eixos d’acció principals:

Eix 1 –  Estrategia, organització i innovació:
Formació en grup i assessorament individual per a la millora i l’enfortiment empresarial, l’adaptació a les TIC, el foment de l’innovació, la internacionalització i l’obertura de nous mercats, la millora de la viabilitat econòmica i tècnica dels comerços i empreses participants.

Eix 2 –  Comunicació:
Estudi de les necessitats de cada comerç/empresa, des del punt de vista de la comunicació, la imatge de marca, corporativa i gràfica, la presència online i la publicitat que s’està realitzant.

Eix 3 – Arquitectura i disseny d’interior:
Estudi d’actuacions per a l’actualització a la normativa actual en qüestions d’accessibilitat, resistència davant del foc, acústica, la millora de l’eficiència energètica, la millora estètica, etc. Foment de l’aplicació de les  millores identificades. Assessorament individual pel foment de l’utilització de serveis cooperatius als comerços i empreses participants (electricitat, telèfon, etc).

Eix 4 – Col.laboració i intercooperació:
Realització d’activitats pel foment de la col.laboració i intercooperació entre els participants.

Estructura del Programa ‘Queda’t al Barri’:
Formació grupal en temes clau per a startups, negocis i empreses del Barri.
Tutories individuals per a cada startup, negoci o empresa participant.


Logos
Image